top of page

Grønlandsk modedesigner front løber med nyt grønt brand:

"A bag for a tree" - så simpel er den grønne strategi for det nye store grønlandske brand: @LouiseLynge

Modedesigner Louise Lynge Berthelsen som er grundlægger af det populære modebrand Nuuk Couture ApS der startede i 2010, har skabt et nyt sub-brand; LouiseLynge 2021.


LouiseLynge er det nye grønlandske accessories mærke, der tør sætte ord på de klimaforandringer som vi ser og oplever i Grønland. Vi er det brand som anerkender at være i verdens 2. største forurenende industri. Vores mission er at give forbrugeren et brand der har høj design kvalitet og fokus på bæredygtighed.

Vi vil tage et medansvar i egenproduktion med valg af materialer der blandt andet er økologiske og/eller skabt med innovative teknologier der er mere bæredygtige, skriver Louise Lynge Berthelsen, direktør og ejer af Nuuk Couture ApS.


Grønne mål:

I LouiseLynge har vi skabt et "En-til-En koncept", hvor vi opvejer det antal kilo vi producerer og sender med indkøb af plantning af nye træer, der nedbryder samme antal kilo i CO2 udledning. Det er en af vores måder at træffe et grønnere valg for vores virksomhed. Vores tasker kommer ikke pakket i plastik, men i ufarvet økologiske-bomuldsposer som du kan bruge igen og igen.

Vores hårbøjler er lavet af resterne fra taskerne. Det en del af vores nul spild strategi.

På den store verdensmodescene er det vigtigt for os, at sætte Grønland på modekortet som en virksomhed med en miljø strategi, og samtidigt sætte fokus på hvordan klimaforandringerne påvirker os, uden at gå på kompromis med designet.


Fra idé til realitet:

Designer Louise Lynge Berthelsen gik i gang med at udvikle ideen til det nye brand i starten af året. Det har været langt undervejs, startende med en egen investering på 200K til udvikling af designs, på at læse utallige undersøgelser om hvad bæredygtigt design er, også ellers derfra skabe en strategi for brandet. Viden omkring hvad der var bæredygtigt for 10 år siden, nu og om 10 år er i konstant udvikling. Derfor kan det også være en jungle at manøvrere rundt i, så de valg vi træffer nu, understøtter den viden vi har nu.

Da jeg deltog i Løvens Hule var et af de råd jeg fik, at ændre navnet på Nuuk Couture. Det er helt klart en tanke jeg har leget med siden… Jeg har så ikke ændret navnet på min virksomhed, men skabt mit nye underbrand LouiseLynge, skriver Louise Lynge Berthelsen.

I år når vi lige at lancerer enkelte designs, som vi synes vil være den helt rigtige julegave til den stilsikre design bevidste kunde, der også har fokus på klimaet og de valg disse træffer i dagligdagen.

Allerede nu er der stor interesse for brandet både lokalt og internationalt, og kun fremtiden kan vise hvor LouiseLynge ender.


Foto: Misu

Model & redigering: Emilie Binzer

8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page